Historia

Stockholmspolisens Idrottsförening (SPIF) bildades den 9 augusti 1912, gnistan till föreningen tändes när Sverige drog hem guldmedaljen i dragkamp vid de olympiska spelen i Stockholm. Guldlaget bestod till största del av kraftkarlar från Stockholmspolisen. Efter ”gulddragningen” samlades ett antal polismän och bildade den 9 augusti 1912 Stockholmspolisens Idrottsförening, med emblemet i guld på mörkblå botten.

Idag har föreningen en bred ungdomsverksamhet med ca 3700 medlemmar varav över hälften är under 20 år. Varje sektion har egen styrelse och ekonomi. Ett flertal av dessa sektioner är förankrade i den översta eliten i sina respektive idrotter och ligger väl framme i statistiken över erövrade svenska mästerskap. Flera sektioner är representerade i olika landslag. Många av SPIF:s medlemmar har genom åren deltagit i olympiska spel, världsmästerskap och europamästerskap med goda resultat.

Lagerkrönta stockholmspoliser vid olympiska spelen i Stockholm 1912. Från vänster: Gustafsson, Edman, Larsson, Lindström, Fredriksson, Jonsson, Andersson och Bergman.
SPIF 100 år

Gilla oss på Facebook